Nieuw persoonsongeval tussen Berchem en Mechelen

Vanochtend heeft zich alweer een persoonsongeval voorgedaan op het baanvak tussen Antwerpen-Berchem en Mechelen. De Beneluxtrein richting Amsterdam reed een persoon aan ter hoogte van Hove. Na de drie aanrijdingen te Duffel is dit het vierde persoonsongeval op vier dagen tijd op dit baanvak.

Aangezien zelfdodingen en de berichtgeving hierover in de media kunnen aanzetten tot suïcidaal gedrag, vrezen we dat het einde van deze golf wanhoopsdaden nog niet in zicht is.

Daarom roept de OVS Infrabel en NMBS op om het credo “Veiligheid voor regelmaat.” in de praktijk te brengen, en om op dit baanvak de volgende dagen de procedure “voorzichtig rijden” te laten toepassen door de treinbestuurders. Ook dient te worden voorzien in extra preventieve maatregelen zoals aanwezigheid van stationspersoneel in de stations en haltes op de betrokken lijnen.

In afwachting van structurele maatregelen adviseren we de treinbestuurders hun snelheid op dit baanvak tussen Hove en Sint-Katelijne-Waver te matigen op zowel Lijn 25 als Lijn 27.

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.