Lid worden?

Ook zin om de OVS te versterken?

Wat kost zo’n lidmaatschap?

Een lid betaalt momenteel 14 euro per maand en krijgt op het einde van het jaar een syndicale premie van 125 euro terug (indien u onafgebroken lid blijft gedurende een jaar). U betaalt dus iets meer dan 3,5 euro per maand.

Wat kan de OVS me bieden?

OVS leden zijn eigenlijk één grote familie. Wij trachten met ons team steeds de beste service te bieden bij vragen en problemen. Voor onze visie verwijzen we je graag door naar de vele artikels op deze site. Enkel door lid te worden, verbreedt u de slagkracht van OVS om de strijd voor een goede verloning, veilig werk en humaan werk te voeren.

Hoe word ik lid? 3 opties!

  • The lazy way? Vraag een aansluitingsformulier aan uw lokale afgevaardigde en bezorg het via hem/haar aan ons terug!
  • The easy way? Vul het contactformulier (zie hieronder) in zodat we u een aansluitingsformulier kunnen opsturen (via BPost)
  • The ‘do it yourself’-way: download het aansluitingsformulier (onderaan), print het uit, vul het in en stuur het op!

 

Ik wil graag een aansluitingsformulier per post ontvangen! (The easy way)

Ik wil het formulier zelf downloaden, invullen en terugsturen! (“Do it yourself”-way). Klik op de afbeelding of download het formulier onderaan.

Een ingevuld en ondertekend formulier kunt u ofwel inscannen en mailen ofwel opsturen per post:

 

info@ovs-sic.be

OVS-SIC
Koloniënstraat 18
1000 Brussel

 

Ik ben al lid bij een andere vakbond en wens over te stappen, hoe doe ik dat?

Wenst u uw lidmaatschap van uw huidige vakbond op te zeggen, dan dient u via een formulier P1103 aan te geven dat de vakbondsbijdrage niet meer van uw loon mag worden afgehouden.

Ik twijfel, waarom zou ik lid worden?

Lid zijn bij OVS betekent inspraak in de vakbondswerking. Als je de visie van de vakbond mee wilt vormen dan begint dat bij lidmaatschap. Je lokale militant consulteert je bij te nemen beslissingen, en er worden bij grote veranderingen ook Algemene Ledenvergaderingen georganiseerd. Ook kan het zijn dat je met vragen zit over je carrière, je pensioen of je hebt een probleem met de werkgever of andere problemen. Dan biedt het lidmaatschap ondersteuning op maat.

Wil je jezelf nog wat meer engageren? Word dan militant! Als militant kom je naar de tweemaandelijkse vergaderingen en bepaal je rechtstreeks mee de visie van de OVS, dankzij onze democratische werking. Over de structuur van de OVS lees je meer hier. Als militant kan je voorts ingezet worden op reeksvergaderingen en vergaderingen met de lokale leiding. Je ben het aanspreekpunt voor leden en collega’s en volgt hun dossiers bij OVS mee op. Toegegeven, het kost wat van je vrije tijd, maar elke militant bepaalt zijn engagement grotendeels zelf.

Print Friendly, PDF & Email