TUSSENKOMST OVS 4/5de

Gerelateerd: Gedeeltelijke Loopbaanonderbeking 4/5de

Brussel, 29/01/2018

Meneer de directeur-generaal,

Sinds de toepassing van de nieuwe reglementering betreffende de onderbreking naar deeltijdse loopbaan, regime 4/5de, ontvangen we regelmatig klachten en/of vragen over de uitvoering ervan.

Het personeel met variabele uren moet zijn/haar werktijd verkorten en mag de maandelijkse bonuslimiet van 06u30 niet overschrijden. Dit is een probleem in sommige werkzetels waar de aanwezigheid van personeel verplicht is voor een vaste tijdsperiode (zoals bijvoorbeeld I-HRO en B-ONE HR-kantoren, aangezien deze diensten een permanentie moeten bieden tussen 07u00 en 16u00 uur, dit voornamelijk met betrekking tot het beheer van afwezigheden door ziekte, dringend verlof). In dit kader wensen wij dat de toekenning van CCV wordt onderzocht.

Er is geen kader vastgesteld voor de toekenningsperiode van 10,5 compensatieverloven voor personeel dat werkt met vaste prestaties van 08h00. Om cumulatie van deze verloven te voorkomen en om de arbeidstijd te verminderen, willen we dat om de 5 weken een compensatieverlofdag verplicht wordt toegekend.

Hoe worden de uren overwerk van het rijdend personeel geregeld? Volgens sommige geruchten zouden de 24 minuten bonus die nu per dag als krediet/vakantieverlof zijn toegekend, geschrapt worden. Wat is het?

Is er een compenserende aanwerving voor deze verkorting van de arbeidstijd voor identiek werk?

Wilt u dit analyseren en ons inlichten over het gevolg ervan?
Wij danken u bij voorbaat.

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “TUSSENKOMST OVS 4/5de”

  1. Onze uren staan nog steeds niet juist. als we een dag verlof nemen wordt er in het ene system 8 uur afgetrokken en in het ander system 07h36. De 24min krijgen we echter niet. Dus hoe worden de dagen VV en Kd nu berekend….op hoeveel uren?????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.