Sociale verkiezingen 2018

In december 2018 worden voor de eerste maal sociale verkiezingen georganiseerd bij de Belgische Spoorwegen. Vanzelfsprekend zal ook de OVS hieraan deelnemen.


De leden van volgende overlegorganen kunnen worden verkozen:

  • Voor de sociale overlegorganen: de regionale paritaire comités.
  • Voor de sociale overlegorganen die betrekking hebben op het welzijn op het werk: de bedrijfscomités van HR-RAIL, NMBS en INFRABEL, en tevens de (sub)comités voor preventie en bescherming op het werk.

Voor de eerste keer kan het spoorwegpersoneel vrij hun vertegenwoordigers in deze paritaire organen kiezen. Als u ons uw vertrouwen schenkt, wil de OVS haar stempel drukken op de vergaderingen van deze paritaire organen om zo de collectieve belangen van de spoorwegarbeiders te verdedigen.

Sinds 2013 stijgt de productiviteit jaarlijks met 4%. De werklast en de psychosociale belasting hebben een kritiek niveau bereikt. De OVS heeft deze situatie keer op keer aangekaart bij de directie en gewezen op de mogelijk gevaarlijke situaties die hieruit ontstaan. Keer op keer kregen we vanuit de directie een oorverdovende stilte als antwoord. Onze aanwezigheid in de paritaire organen zal de directie uiteindelijk dwingen van gevolg te geven aan onze verzoeken.

Waarom voor de Onafhankelijke Vakbond voor Spoorwegpersoneel stemmen ? 

Onze syndicale organisatie vertegenwoordigt al sinds 1983 het spoorwegpersoneel. De OVS is politiek ongebonden en onafhankelijk op elk niveau. We ontvangen geen enkele financiële of materiële steun van de NMBS, wat deze onafhankelijkheid garandeert.

De structuur van de OVS, tot het bestuur toe, bestaat volledig uit vrijwilligers die nog met beide voeten op de werkvloer staan, en dus ook dagdagelijks dezelfde problemen ervaren als het personeel dat we vertegenwoordigen.

Binnen deze structuur worden syndicale keuzes en beslissingen steeds genomen met de grootste transparantie. Met een stem voor de OVS, nummer 1 op de kieslijsten, stem je voor een nieuwe frisse speler die op het veld het verschil kan maken.

Indien u zich graag wilt inzetten voor uw collega’s, dan kan u zich aanbieden als eventuele kandidaat op onze lijsten. Personeelsleden die verkozen worden in één van de overlegorganen, kunnen vanzelfsprekend genieten van dienstvrijstelling voor de vergaderingen, en eventueel de voorbereiding ervan. Contacteer ons op info@ovs-sic.be.

OVS – Uw stem, het verschil.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.