OVS draagt betogers een warm hart toe!

Beste leden,

De OVS heeft beslist dat de betoging van 19 december onze steun verdient. De hervorming van het pensioenstelsel die deze regering wil doordrukken, zal een groot deel van het spoorwegpersoneel ongemeen hard treffen, zowel financieel als wat de pensioenleeftijd betreft.

We zullen binnenkort, op basis van de gegevens die we nu hebben, met een grondige analyse van de invloed van de regeringsplannen op het spoorpersoneel voor de dag komen. Op pensioen gaan voor de leeftijd van 60 jaar zou voor geen enkele personeelscategorie nog mogelijk zijn. De algemene pensioenleeftijd zou stelselmatig stijgen tot 67 jaar. Zware beroepen, zoals het rijdend personeel, zouden nog steeds vroeger op pensioen kunnen, maar we schatten in dat dit slechts één jaar per tien jaar in zware dienst zal zijn, aangezien ze waarschijnlijk slechts aan één van de vooropgestelde criteria, zware werkuren, voldoen.

Tegelijkertijd zal een aanpassing van de preferentiële tantièmes ertoe leiden dat er langer gewerkt zal moeten worden voor een volledig pensioen.

Genoeg redenen dus om elke vorm van verzet een warm hart toe te dragen en om, indien mogelijk, zelf ook aanwezig te zijn. We roepen dan ook iedereen op die vrij van dienst is om deel te nemen aan deze manifestatie. Aangezien OVS de manifestatie ondersteunt, maar niet oproept tot staking, zal er geen stakingsvergoeding uitgekeerd worden. Leden die wensen te staken, zijn wel gedekt door de stakingsaanzegging die door één van de erkende organisaties werd ingediend.

Strijdbare groeten,

De OVS-leiding.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.