DICE naar de prullenmand

Na miljoenen euro te hebben besteed aan onderzoek en het uitrusten van een groot deel van het rollend materieel en de perronuitrusting, heeft de NMBS de nieuwe DICE-vertrekprocedure naar de prullenmand verwezen. Testen en audits zouden cruciale tekortkomingen met impact op de operaties hebben vastgelegd, aldus de NMBS. Nochtans werd vanuit het operationeel personeel en de OVS al jarenlang aangegeven dat DICE, hoewel mooi op papier, in de praktijk niet werkbaar zou blijken. De NMBS bleef echter doof voor deze bedenkingen.

Concreet betekent het dat na bijna vijf jaar onderzoek en testen, en meer dan acht jaar nadat een collega treinbegeleider beide benen verloor toen hij na een dispuut bij de vertrekprocedure onder de trein terechtkwam, treinen nog steeds met de laatste open deur moeten vertrekken.

Vanuit de OVS zullen wij blijven ijveren voor een veilige vertrekprocedure, en roepen we de NMBS dan ook op om hier versneld werk van te maken. Desnoods door te rade te gaan bij de buurlanden, waar wel procedures in voege zijn die toelaten dat de trein vertrekt met alle deuren gesloten.

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “DICE naar de prullenmand”

  1. wat is er mis met een treinbegeleider die fluit vanuit een open deur, de deur onmiddellijk sluit en dan iets stuurt naar de bestuurder, waarop deze bevestigt voor een laatste veiligheidscheck?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.