Corona: vraag om aangepaste dienstregeling.

We richtten onderstaand schrijven aan mevrouw Dutordoir, CEO NMBS.

Aan Mevrouw S. Dutordoir
Atriumgebouw
Hallepoortlaan 40
1060 BRUSSEL

 

Brussel, 13/03/2020

 

Mevrouw de CEO,

Gisteren werd door de federale regering een resem noodmaatregelen uitgevaardigd om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, waaronder het opschorten van de lessen en de aanbeveling kinderen niet te laten opvangen door de grootouders. Ouderen blijken immers het meest gevoelig voor het virus, en kennen een hoge mortaliteit.

Deze situatie plaats een groot deel van het NMBS-personeel, vooral dan diegenen die werken in onregelmatige cyclus of in een ploegenstelsel, in een onmogelijke situatie. Op school is enkel opvang voorzien tussen 08:00u en 16:00u. Terugvallen op grootouders, en bij uitbreiding een groot deel van het sociaal netwerk, is niet meer mogelijk.

Tevens gelet op het feit dat er door diverse preventieve maatregelen zoals telewerken, het sluiten van musea en culturele instellingen en het afschaffen van tal van evenementen aanzienlijk minder reizigers zijn, zouden we durven verzoeken om de mogelijkheid te onderzoeken om ook op weekdagen een weekenddienst of andere alternatieve dienstregeling te organiseren.

Dit geeft het personeel ademruimte, laat de maatschappij toe om achterstallige rust- of compensatiedagen te recupereren en voorziet tevens in een reserve mocht in de nabije toekomst een aanzienlijk deel van het betrokken personeel ziek worden of in quarantaine worden geplaatst.

Zoals steeds legt het personeel ook in deze moeilijke tijden een groot professionalisme aan de dag, en we hopen dan ook dat de maatschappij hen tegemoetkomt in het zoeken naar oplossingen om deze situatie het hoofd te bieden.

In afwachting van uw reactie verblijven wij,

 

Hoogachtend,

 

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “Corona: vraag om aangepaste dienstregeling.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.