Syndicale verkiezingen: eerste resultaten bekend!

Persbericht: Syndicale verkiezingen

De algemene resultaten van sociale verkiezingen zijn bekend.

Ondanks een totaal gebrek aan vrijgesteld personeel en materiële en financiële middelen om de verkiezingscampagne voor te bereiden, wordt de OVS de derde vakbond na ACOD Spoor en ACV Transcom.

De OVS verwelkomt deze uitslag en is zeer tevreden over het resultaat dat behaald werd bij deze eerste sociale verkiezingen die binnen de Belgische Spoorwegen werden georganiseerd.

Onze kleine vakbond, zoals minister Bellot en de spoorwegautoriteiten ons maar al te graag noemen, overtreft daarmee ruimschoots het resultaat van het liberale VSOA, dat als ‘representatieve organisatie’ maar 7 mandaten uit de brand wist te slepen. De OVS behaalde 21 mandaten.

We hopen dat de verschillende autoriteiten met deze nieuwe situatie rekening zullen houden, en de OVS de legitimiteit geven die het verdient.

Luc Michel,

Voorzitter OVS.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Syndicale verkiezingen: eerste resultaten bekend!”

 1. Proficiat met de goede resultaten van de eerste sociale verkiezingen bij de NMBS.
  Als gepensioneerde treinbestuurder en lid van OVS sinds het ontstaan van Loco, hebben nooit de kans gekregen om te stemmen voor een syndicale organisatie. Kunnen wij als gepensioneerde ook deelnemen aan sociale verkiezingen?

  1. Beste Rene,

   Bedankt voor je doorgezette steun aan OVS. Dankzij de oude garde, is OVS kunnen uitgroeien tot wat ze vandaag is en dankzij je steun kunnen we de vakbond ook verder blijven uitbouwen.

   Deze verkiezingen zijn hoopgevend voor de OVS, die uiteraard bescheiden blijft en haar visie niet verliest op hoe de strijd dient gevoerd te worden.

   Een gepensioneerde mag helaas niet gaan stemmen, tenzij je terug in dienst wenst te komen. De volgende verkiezingen zijn pas over zes jaar. We hebben dus zes jaar de tijd om mensen te overtuigen dat hun keuze voor OVS de juiste keuze bleek.

   Beste groeten,

   Het OVS-team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.