Jong N-Va schiet kemel met poll over langer werken

De OVS is princieel onafhankelijk en politiek neutraal. Dat neemt niet weg dat wij zullen reageren als een politieke fractie snel en op een goedkope manier denkt te kunnen scoren ten koste van het spoorpersoneel.

Jong N-VA lanceerde zopas een poll op Facebook die de pensioenregeling voor treinbegeleiders, en bij uitbreiding van het voltallig rijdend personeel dat onder dezelfde regeling valt, in vraag stelt. Op deze wijze herleidt Jong N-VA een complex gegeven dat ettelijke bundels in de reglementering van HHR beslaat, tot een eenvoudige pol van enkele regels. Deze pensioenregeling is Jong N-VA (en wellicht ook haar moederpartij) een doorn in het oog en wordt bestempeld als niets meer of minder dan een “excessief voordeel”.

Los van de uiterst tendentieuze vraagstelling –treinpersoneel wordt afgeschilderd als profiteurs die ten koste van de jeugd vroeger met pensioen gaan- gaat Jong N-VA tevens voorbij aan het feit dat slechts een minderheid van het rijdend personeel op 55 jaar met pensioen kan. Hiervoor zijn immers 30 dienstjaren in rijdende dienst vereist. Daarenboven kan men pas van een volledig pensioen genieten na 36 dienstjaren.

Vanuit de OVS zouden we daar nog de bedenking aan willen toevoegen dat het misschien net de mensen zijn die zwaar of onregelmatig werk uitvoeren en daardoor een lagere levensverwachting hebben, die net het pensioen van hoger opgeleiden die werkelijk langer leven betalen.

Misschien tegen hun verwachting in kreeg Jong N-VA in de reacties de wind sterk van voren. In verschillende degelijk onderbouwde reacties, ook van niet-spoorwegpersoneel, werd het recht op vervroegd pensioen van het rijdend personeel verdedigd. Een post, die het volgens Jong N-VA “excessieve voordeel” afweegt tegen de excessieve nadelen, sprong er wat ons betreft bovenuit:

Hoewel er uitdrukkelijk om een onderbouwde reactie gevraagd wordt, raakt Jong N-VA niet verder dan onderstaand antwoord:

Jong N-VA bewijst hiermee dat het niet veel verder komt dan het scanderen van holle slogans en het plaatsen van populistische en tendentieuze posts, maar dat het de maturiteit en kennis ontbeert om een discussie ten gronde te voeren. Dit ten koste van de grote groep spoorwegpersoneel dat zich dag na dag en in minder dan ideale omstandigheden inzet om de treinen te doen rijden.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “Jong N-Va schiet kemel met poll over langer werken”

  1. Wat verwachten jullie dan ook van een partij die haar ideologie baseert op twee “goed doordachte en onderbouwde” principes:

    – Alles wat fout gaat is de schuld van de Walen
    – Is er toevallig geen Waal in de buurt, dan is het de fout van linkse rakkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.