Controleren van vervoerbewijzen blijft vrijwillig!

Op het Bedrijfsomité PBW kondigde de directie gisteren aan dat vanaf 1 augustus het treinbegeleidingspersoneel terug verplicht vervoersbewijzen zou moeten controleren.

Vanuit alle syndicale delegaties werd hierop een krachtig en onderbouwd negatief advies geformuleerd. Het aantal dagelijkse besmettingen stijgt momenteel weer pijlsnel, men verwacht overvolle treinen naar de kust en naar de Ardennen en binnen de gebouwen worden de maatregelen aangescherpt. Zo zal men vanaf 22 juli verplicht een masker moeten dragen in gangen, liften en gemeenschappelijke ruimtes. Het is dan ook op geen enkele manier te verantwoorden dat net op dit ogenblik de treinbegeleider zich verplicht zou moeten blootstellen aan een verhoogd risico op besmetting.

De directie bleef initieel bij haar standpunt, maar lijkt daar nu toch op terug te komen. We kregen deze voormiddag bericht van NMBS dat de controles voorlopig op vrijwillige basis blijven. Wel verwacht men dat de treinbegeleider zichtbaar aanwezig is op de trein om de veiligheid te garanderen, en aanspreekbaar blijft voor de reiziger.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.