OVS betuigt medeleven na ongeval Morlanwelz

Een dubbel treinongeval heeft gisteren een bijzonder zware menselijke tol geëist in de provincie Henegouwen. De koppeling tussen twee stellen die werden weggesleept na een aanrijding eerder op de dag heeft het begeven, waarna één van de stellen op hol is geslagen en te Morlanwelz is ingereden op een ploeg spoorarbeiders die bezig waren met het herstellen van de schade aan de infrastructuur. Twee spoormannen lieten hierbij het leven.

Het op hol geslagen stel is uiteindelijk kilometers verderop te Bracquegnies achterop een stilstaande trein ingereden. Ook hier vielen verschillende gewonden te betreuren, waaronder de treinbestuurder en treinbegeleider, die er erg aan toe zou zijn.

Als spoormannen en –vrouwen zijn we bijzonder zwaar aangedaan door dit ongeval. In gedachten zijn we bij de families en dierbaren van de slachtoffers, en wensen we ons oprecht medeleven uit te spreken.

Uit respect voor de nabestaanden en om het onderzoek in alle sereniteit te laten verlopen, zal de OVS niet speculeren over de oorzaak van dit dramatisch ongeval, of mogelijk contribuerende factoren. Aangezien de veiligheid van het personeel in alle omstandigheden gegarandeerd moet zijn, hopen we dat het onderzoek spoedig de oorzaken van deze ramp zal blootleggen, zodat herhaling in de toekomst uitgesloten is.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.